1 Ocak 2012 Pazar

Arka Plan Çalışması

Blogger ın hazır şablonlar için sunduğu arkaplanlar desenlerinden latex çok hoşuma gitti. Ama biraz daha farklı olsaydı mesela benim ilgi alanlarımdan desenler içerseydi diye düşündüm.. ve hemen uygulamaya geçtim. Öncelikle 400x400 boyutlarında bir desen arka plana döşeniyor ve sanki arkaplanda yüzlerce farklı çizim varmış gibi bir yanılsama oluşuyor. Bunun için biraz uğraşmam gerekti. Çünkü desenin bittiği yerden kesintiye uğramadan başlaması için dikkat etmem gerekiyordu. Öncelikle beyaz dosya kağıdına aklıma gelen herşeyi pilot kalemle çizdim.

 Sonra tarayıcı yardımıyla çizimimi bilgisayara aktardım. Photoshop programı ile çizgileri beyaz arkaplandan ayırdım. Bunun için Channel sekmesinde listelenen kanallardan birine CTRL tuşuna basıp fare ile tıklamanız yeterli..


İlk başta resimleri kesip kesip bir araya toplamak istedim ama birkaç deneme sonrasında vazgeçtim. Belki bu çizimleri sonrada kullanırım diye hepsini ayrı ayrı katmanlar olarak kaydettim. Biraz uğraştım ama böylesi daha iyi oldu. Baştan düşünebilseydim. Gereksiz zaman kaybetmeyecektim. Diğer taraftan yüzlerce performans görevi okunmayı bekliyordu..


Desenin bittiği yerden başlaması için yukarıdaki resimde olduğu gibi çizimleri yerleştirdim ve sonra dışarıda kalan kısımları aşağıya taşıdım. Aynı işlemi sol taraftakiler için de uyguladım ve.. sonuç arka planda gördüğünüz gibi.. Arka plan bu kadar karışık olmalı mı orası tartışılabilir , ama şimdilik bu kadar uğraştık biraz böyle kalsın.

2 yorum: